Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazı çorbası

İnce kıyılmış soğanları yağda kavurun. Pazı saplarını doğrayıp soğanlara ilave edin. Hepsini birlikte 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Malzemeyi 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyunu koyun. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyin. Limon suyu, nane, dövülmüş sarmısak ve tuzu bir kapta karıştırıp çorbaya dökün. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
1 demet pazının sapı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarmısak
Tuz

Kağıt kebabı
Taze soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Üzerine yıkanıp süzülmüş etleri ve baharatları koyup karıştırın. Karışımı yağlı kağıda koyup paket yapın. 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kuzu eti
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kekik

Bezeli pasta
Yumurta, şeker ve unu bir tencereye koyup sütü yavaş yavaş ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Soğumasına yakın vanilyayı, tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kekleri meyve suyu ile ıslatın. Arasına ve üzerine kremayı sürün. Arzu ettiğiniz meyve ve bezeyle süsleyin.
MALZEMELER
1 adet hazır pasta keki
4 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA