Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lahanalı et

Lahanayı doğrayın ve tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Et ve yarmayı ayrı ayrı yumuşayana kadar pişirin. Yarmanın içine lahanayı, tuz ve karabiberi katıp 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın. Etleri 2 çorba kaşığı tereyağında pembeleştirin, lahananın üzerine koyun. Salçayı sıcak suyla açın. Kalan tereyağını kızdırıp üzerine salça, pul biber ve tuz ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 adet küçük boy lahana
500 gr. kuşbaşı et
1 su bardağı yarma
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber

Çerkez barbunyası
Barbunyayı akşamdan ıslatın, sabah suyunu süzün. Domatesleri küçük doğrayıp tuzlayın ve 3 dakika pişirin. Üzerine 3 su bardağı su koyun. Barbunya ile birlikte 30 dakika pişirin, süzgeçten geçirin ve servis tabağına alın. Suyunu miksere koyup ceviz, sarmısak, ekmek içi ve tuzla mikserden geçirin, barbunya püresinin üzerine dökün. Zeytinyağında pul biberi yakıp barbunyanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. kuru barbunya
3 adet domates
3 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gr. ceviz
2 dilim ekmek içi
Kırmızıbiber
Tuz

Kuru domatesli makarna
Kuru domatesleri 10 dakika haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Diğer taraftan makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını alıp kızdırın. Domatesleri ekleyip birkaç dakika sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine kuru domatesleri ekleyin. Hellim peyniri ve kıyılmış dereotu ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER
15 adet kuru domates
1 paket makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı küp doğranmış hellim peyniri
5-6 dal dereotu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA