Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk güveci

Tavuk etlerini, maydanoz sapları ve baharatlarla birlikte haşlayıp didin. Aynı suda küçük doğranmış sebzeleri 3 dakika kaynatın, bezelyeyi katın. 5 dakika daha pişirip süzün. Tavuk etiyle sebzeleri karıştırın, güveç kaplarına paylaştırın. Sosu için, soğanları margarinde kavurun. Unu ekleyip 2 dakika daha karıştırın, tavuk suyunu, kremayı, hindistancevizini ekleyin, koyu bir kıvam alana dek pişirin. Güveçlerin üzerine sosu gezdirip. 200 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
1/2 demet maydanoz sapı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
1 adet soğan
Karabiber, tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1/2 demet maydanoz

İrmik çorbası
Bir kabın içinde margarin ve irmiği kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta yağ ilave etmeden, domatesleri 5 dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edip salça ve kavrulmuş irmiği ekleyin. 10 dakika kaynatıp tuzunu ayarlayın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Kayısılı tart
Bisküvileri robotta çekip toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Fırında 5-6 dakika pişirin. Kompostoyu süzün. Kayısı tanelerini iri parçalar halinde tartın üzerine dizin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın, kayısıların üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER
1 paket pötibör bisküvi
100 gr. margarin
1 kutu kayısı kompostosu
3 paket bitter çikolata
2 kutu krema

Yumuşak kurabiye
Yumurta sarılarını bir kapta sıcak suyla çırpıp köpürtün. Yavaşça şeker ve tuzu ilave edin. Çekilmiş cevizi ekleyin. Yumurta aklarını da çırpıp çikolata parçaları ile beraber karışıma ekleyin. Tepsiye yağlı kağıt yayın, üzerine zeytinyağı sürün. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı kaynar su
1 su bardağından az toz şeker
Bir tutam tuz
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
4 adet yumurta akı
100 gr. çikolata
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı börek
Soğanları kavurun. Ispanakları ekleyip kavurmaya devam edin, ufalanmış peyniri ekleyin. Yumurta ve sütü karıştırın. Yufkaları ikiye bölün, geniş tarafına yumurtalı karışımı sürün. Malzemeyi koyun ve rulo yaparak gül şekli verin. Üzerine yumurtalı karışımı sürün ve 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 demet ıspanak
100 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 adet yufka

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA