Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soya soslu sebze çorbası

Kıyılmış soğan ve biberi kavurun. Havuç, patates ve kabağı küp küp doğrayın. Tencereye havuç ve patatesleri de ekleyip 3 dakika daha kavurun. Suyu ilave edin. Malzemeler kaynadıktan sonra bezelye, kabak ve baharatları da ekleyip 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Soya sosunu üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
8 kişilik
1'er adet soğan ve çarliston biber
2'şer adet orta boy havuç ve kabak
1 adet orta boy patates
2 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber

Katmer
Ceviz ve şekeri robotta çekin. Bir adet yufkayı tezgaha yayıp üzerine tereyağı sürün, uçlarını ortaya doğru katlayın. Cevizli karışımdan üzerine serpin ve içine kaymak parçaları koyun. Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz, şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada katmeri kızartıp dilimleyin. Şeker ve suyu 5 dakika kaynatıp üzerine dökün.

MALZEMELER
6 kişilik
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı toz şeker
200 gr. kaymak
2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su

Patlıcan kayganası
Patlıcanları soyup rendeleyin. Kaynamakta olan suya atıp 5 dakika haşlayın. Suyunu süzdürüp bir kaba alın. Üzerine tereyağı haricinde kalan tüm malzemeyi ekleyip çırpın. Yağı bir tavada eritip patlıcanlı harcı içine yayın. İki taraflı pişirip dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 kişilik

1 adet patlıcan
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tarçın
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı

Kapalı lahmacun
Mayayı ılık suda kabartın. Un ve tuzla, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar, üzerine su ilave ederek yoğurun, üzerini örterek mayalandırın. Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Salçayı ve kıymayı ilave edin. Biraz kavurup doğranmış domates, sivri biber, maydanoz tuz ve karabiberi koyun. Hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harcı yayın ve hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER
6 kişilik
500 gr. un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
Tuz
İçi için:
500 gr. kıyma
2 adet soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Renkli kurabiye
Gıda boyası hariç, tüm malzemeyi yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasına gıda boyasını ekleyip tekrar yoğurun. Unlanmış zeminde hamurları ayrı ayrı açın. Kurabiye kalıplarıyla keserek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
25 adet
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı erimiş margarin
Aldığı kadar un
1 tutam kırmızı gıda boyası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA