Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Brokolili köfte

Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Üzerine tuz serpip az suda haşlayın ve soğuk sudan geçirip süzün. Kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, yumurta, kekik, tuz, karabiber ve su katıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapın ve sıvı yağda kızartın. Brokolinin yanında servis yapın.
MALZEMELER
600 gr. brokoli
Köftesi için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı ılık su
Tuz
Karabiber
Kekik

Mantarlı spagetti
Spagettiyi kaynamakta olan tuzlu suda haşlayın. Yağları bir tavaya alıp üzerine dilimlenmiş mantarı ekleyin. Hiç karıştırmadan 10 dakika pişirin ve bezelyeyi ilave edin. Daha sonra kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip 5 dakika daha pişirin. Makarnayı servis tabağına alın. Mantarlı karışımı üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 paket spagetti
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. mantar
1/2 demet maydanoz
Tuz
Pul biber
Karabiber

Çiğ börek
Un, yoğurt, yumurta ve tuzu, ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp 1 santimetre kalınlığında açın. Kıymayı, doğarmış soğanı, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurların içine koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Ilık su ve tuz
İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz,
Karabiber

Fransız kurabiyesi
Elenmiş unun ortasını açın ve yumurtaları kırın. Üzerine oda sıcaklığında margarini, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve tuzu ilave ederek yoğurun. 10 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp küçük simit şekli verin ve kızgın sıvı yağda kızartın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tuz

Kahvaltı ekmeği
Yoğurdu, unu, tuzu, kabartma tozunu ve karbonatı derin bir kapta karıştırın ve çok yumuşak bir hamur haline getirin. Unlanmış zeminde bu hamuru elinizle çok yavaş bir şekilde bastırarak bir parmak kalınlığında açın. İstediğiniz şekillerde kurabiye kalıbıyla keserek yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
5 çorba kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA