Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kıymalı karalahana
1 demet karalahana
100 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su
Tuz
İnce kıyılmış lahanaları tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bir tencerede soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 1-2 dakika sonra pirinci de koyup kavurun. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış biber ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika sonra lahanaları ve barbunyaları koyun. Kısık ateşte suyu azalana kadar pişirin.

Pastırmalı börek
100 gr. pastırma
2 adet domates
2 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet yufka
Pastırma, biber ve maydanozları ince kıyın, küp doğranmış domates ve kaşar peyniriyle karıştırın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Yufkayı 8 üçgen parçaya kesin. Üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş ucuna pastırmalı karışımdan koyun ve gevşekçe sarın. Onların da üzerlerine kalan yoğurtlu harcı sürüp çörek otu serpin. 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

Kayısılı pilav
10 adet kayısı
1.5 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet kestane
Tuz
Kayısıları sıcak suda yarım saat bekletin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tereyağını eritip üzerine zeytinyağını ekleyin ve pirinci 10 dakika kavurun. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. İkiye böldüğünüz kayısı, kestane ve tuzu ekleyip 20 dakika boyunca pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA