Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli mantı çorbası

Etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine su ilave ederek kaynamaya bırakın. Etlerin suyu kaynamaya başlayınca tuz ile mantıyı ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Yoğurdu çırpıp çorbanın suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya katın. Biraz kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
1 su bardağı mantı
3 çorba kaşığı kuşbaşı et

Kızarmış rulolar
Un, sirke, su ve tuzu yoğurup merdane ile açın. Büyük bir bardakla yuvarlaklar kesin. Hamurları havan tokmağına sararak yağda kızartın. Tokmağı çıkarıp ruloları ılınmaya bırakın. Kakao hariç tüm malzemeyi koyulaşana kadar pişirin. Yarısına kakao ekleyin. Ruloların yarısına beyaz, yarısına kakaolu kremayı doldurun.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
Kreması için:
1/2 paket krem şanti
2.5 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
3'er çorba kaşığı un ve şeker
3 çorba kaşığı kakao

Etli kabak yemeği
Kabakları soyup uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış soğan, sarımsak ve eti karıştırarak 10 dakika kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçayı katın. 1-2 dakika sonra suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet kabak
250 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Kereviz salatası
Marulu yıkayıp büyük bir servis tabağını kaplayacak şekilde yerleştirin. Domates, salatalık, pancar ve kerevizleri küp doğrayın. Beyaz peyniri de küçük küçük kesin. Hepsini bir kapta harmanlayın, marulun üzerine aktarın. Dövülmüş sarmısakları ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 adet kıvırcık marul
1 adet domates
1 adet salatalık
2 adet haşlanmış pancar
3 adet haşlanmış kereviz
1/2 kalıp beyaz peynir
2 adet sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Fıstıklı pilav
Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklarla kavurun. Ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Kuş-üzümlerini ilave edin. Dört bardak sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Maydanozu ve baharatlarını ekleyin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı Şam fıstığı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
4 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
Pul biber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA