Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balkabaklı kek

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında beş dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu bir zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Dolmalık fıstık ve toz şekeri kalıbın dibine dökün. Açtığınız milföyü, kek kalıbının içine, yanları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tüm kek malzemesini çırpıp kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.
MALZEMELER
2 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı toz şeker Keki için:
1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarçın

Sebze döneri
Yufkayı düz bir zemine yayıp bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün. Sebzeleri ince dilimleyin ve arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürüp rulo yapın. Buzdolabında iki-üç saat bekletin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip az yağlı tavada arkalı önlü pişirin.
MALZEMELER
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
1'er adet patlıcan ve kabak
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yoğurtlu tavuk
Kuşbaşı tavuk etlerini çöp şişlere dizin. Sıvı yağa sarmısak, kimyon, kişniş ve pul biber ekleyip karıştırın ve etlerin üzerine gezdirin. Buzdolabında iki saat dinlenmeye bırakın. Yoğurt, limon suyu, rendelenip suyu sıkılmış salatalık, dereotu, hardal, bal, karabiber ve tuzu karıştırın. Eti arkalı önlü kızartıp yoğurt sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş dövülmüş sarımsak
1'er çay kaşığı kimyon, toz kişniş ve pul biber
Yoğurtlu sos için:
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı limon suyu
1 adet orta boy salatalık
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1/2 çorba kaşığı hardal
1/2 çorba kaşığı bal
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA