Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kurutulmuş taze fasulye

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp, 15 dakika haşlayarak süzgeçten geçirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine fasulye, salça, kuru domates ve sarmısak ilave edip 5 dakika sote edin. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve kesme şeker ekleyin. Orta ateşte 45 dakika pişirin.
MALZEMELER
100 gr. kurutulmuş taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
10 adet kuru domates
2 diş kıyılmış sarmısak
1 adet kesme şeker
Tuz

Kumpir
Patatesleri bol suyla yıkayıp önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kabuklarıyla yarım saat pişirin. Tam ortadan uzunlamasına, ancak bölünmeyecek şekilde kesin. Bir kaşık yardımıyla içini karışırın. Tereyağı, rendelenmiş kaşar ve tuz ekleyip yeniden karıştırın. Daha önceden pişirdiğiniz sosis ve turşuyu küçük doğrayın. Sosis, turşu, çekirdekleri çıkarılmış zeytin, mısırı patatesin üzerine ekleyin. Ketçap, mayonezle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet büyük boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kaşar peyniri
2 adet sosis
1 su bardağı mısır
4 adet kornişon turşu
10 adet zeytin
Ketçap
Mayonez
Tuz

Minik pastacıklar
Tereyağını eritin ve ılınınca toz şekerle çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Yağlanmış ve unlanmış küçük muffin kalıplarına harçtan dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp sıcakken bu karışıma batırın. Rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket bitter çikolata
4 çorba kaşığı süt Sosu için:
3 çorba kaşığı marmelat
3 çorba kaşığı süt
1/2 paket bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA