Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güllaçlı helva

Ilık süt ve toz şekeri karıştırın. Güllaç yapraklarını ıslatıp buzdolabında bekletin. Helva için tereyağı ve fıstığı iki dakika kavurun. İrmiği ekleyip fıstığın rengi dönene kadar karıştırın. Ocaktan alıp toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin. Güllaçtan yuvarlaklar kesin. Geniş bir kaseye bir kat güllaç, bir kat helva olacak şekilde üst üste döşeyin. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın.

MALZEMELER
5 yaprak güllaç
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker Helva için:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı süt l1 su bardağı toz şeker

Sebzeli semizotu
Kıyılmış taze soğanları yağda soteleyin. Kıymayı da ilave ederek hafifçe kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek tam suyunu çekmeden semizotu, küp doğranmış kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp karabiber, tuz, su ve kalan domatesi ekleyerek 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 kg. semizotu
2'şer adet kabak ve patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates
1'er demet maydanoz ve dereotu
1 çay bardağı su l1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yeşil börek
Yufkalardan yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Yeşillikleri kıyın, yumurta, süt, sıvı yağ, lor peynir, tuz, pul biber ve karabiberle karıştırın. Tepsiye üç adet kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
1'er demet maydanoz, dereotu, nane
2 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gr. lor peyniri
Tuz, pul biber, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA