Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdanla kenarlarını kapatın. Üzerine parça parça tereyağı koyup 220 derece fırında 60 dakika pişirin. Sarmısakları tepsiye koyup 15 dakika daha pişirin. Tavuğu dilimleyip servis tabağına alın. Tepside biriken suya tavuk suyu ekleyip sarımsaklarla beraber kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
Pancarlı salata
Yuvarlak bir kalıba ince bir naylon serin. Pancar turşusunu rendeleyerek, naylonun içine koyun. Haşlanmış patatesleri ezerek, mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp, pancarın üzerine dökün. Haşlanmış havuçları rendeleyip, mayonezin diğer yarısı ve kalan yoğurt ile karıştırıp, patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, üzerindeki naylonu yavaşça çekin.
MALZEMELER
1/2 kg. pancar turşusu
6 adet haşlanmış patates
6 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt
Portakallı irmik tatlısı
Sütü kaynatın. Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alıp kuş üzümü, badem ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Portakalları dilimleyip servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından fazla irmik
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta
2 adet portakal
100 gr. bitter çikolata