Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç pastası

Doğranmış havuç ve kayısıları haşlayıp blenderden geçirin. Yumurtaları toz şekerle çırpın. Kabartma tozu ve karbonat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Yağlanmış kalıba döküp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün, toz şeker kattığınız portakal suyuyla ıslatın. Sütle çırpılmış krem şantiyi kek parçalarının her iki yüzüne sürüp kapatın. Üstüne de krem şanti sürün. Buzdolabında bekletin.
MALZEMELER
10 adet orta boy havuç
10 adet kuru kayısı
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Islatmak için: 1.5 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için: 2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

Çay lokması
Yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş peyniri ilave edip karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuz ilave edip yoğurun. Hamuru merdane ile 1 santimetre kalınlığında açıp şeritler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz

Sosis şnitzel
Sosisleri, üzerini örtecek kadar kaynar suda haşlayın ve kabuklarını soyun. Sosisleri, bir kenarının ayrılmamasına dikkat ederek boyuna ikiye bölün. Önce erimiş margarine, sonra galeta ununa, çırpılmış yumurtaya ve tekrar galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
8 adet sosis
1 kahve fincanı margarin
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA