Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısılı muffin

Şeker,yumurta ve zeytinyağını çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyin. Vanilya ve kayısıları da koyup karıştırın. Hamuru yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzerine marmelat sürerek servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya l 10 adet doğranmış kayısı

Tavuklu döner
Yoğurt, zeytinyağı ve salçayı, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Bu karışımın içine tavuk etlerini koyup terbiye edin. Kıyma, soğan, karabiber ve tuzu karıştırın. Folyo kağıdının üzerinde bir kat tavuk eti, bir kat kıyma harcı olmak üzere kat kat döşeyin. Folyo ile her tarafını kapatıp, dondurucuda 2-3 saat bekletin. Donduktan sonra dilimleyip kızartın
MALZEMELER
4 parça tavuk göğsü
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Kekik
Kimyon
Karabiber
Tuz

Sütlü patates
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyip yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerede kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
Tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA