Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Biberli pilav
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun. Tuz ve sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayın ve 1 su bardağı suda 5-6 dakika haşlayın. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.

Soya kıymalı kebap
1/2 paket soya kıyması
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
Karabiber, kırmızıbiber, kimyon, sıvı yağ, tuz
Soya kıymasını 10 dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra suyunun tamamen gitmesi için yeniden süzün. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı gezdirip servis yapın.

Lokma tatlısı
1 kg. un
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı Şurubu için:
2 kg. toz şeker
5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerine köpükler oluştuktan sonra 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağı ve ılık suyla çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmalar alıp yağda kızartın ve soğuk şuruba atın. 10-15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA