Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fesleğenli bulgur

Tereyağını eritip üzerine zeytinyağını ekleyin. Salça ve bulguru tencereye alıp 2 dakika kavurun. Kıyılmış fesleğen ve tuz ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup harlı ateşte 10 dakika pişirin. Ocağı kısıp, 10 dakika daha pişirip demlenmeye bırakın. Üzerine yağda sote edilmiş kuşkonmazları dizip servis edin
MALZEMELER
2 su bardağı domatesli bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 dal fesleğen Üzeri için:
1 kavanoz beyaz kuşkonmaz konservesi
1 çorba kaşığı zeytinyağ

Cevizli kuş yuvası
Un, yumurta, yoğurt, limon suyu, tuz ve suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Nişastayla açın, dövülmüş ceviz serpin. Rulo şeklinde sarın ve dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu da ekleyip bir-iki taşım daha kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlıya dökün.
MALZEMELER
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1/2 limonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz
400 gr. ceviz
1/2 su bardağı nişasta Şerbeti: 2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Peynirli kabak
Kabakları ikiye bölüp içlerini çıkarın. Üzerini örtecek kadar su koyup 5 dakika haşlayın ve süzün. Kabakları tepsiye dizin. Rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu kabakların içine doldurun. Unu, margarinde kavurun ve sütü ekleyin. Koyu bir kıvam alınca kabakların üzerine dökün. Üzerine kaşar peyniri serpip fırında kızartın.
MALZEMELER
4 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı kaşar peyniri Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA