Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patlıcanlı Adana kebap
2 adet patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı süt
1/2 demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Köftesi için:
750 gr. yağlı kıyma
1/2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Patlıcanları közleyip soyun. Unu yağda kavurun. Patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup süt ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin, servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yağsız olarak arkalı önlü kızartın. Daha sonra patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.

Lahana kubbesi
1 adet küçük lahana
4 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1'er tatlı kaşığı yenibahar ve karabiber
1/2 demet nane
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yeteri kadar su
Tuz
Lahananın yapraklarını ayırın ve bol suyla haşlayıp süzün. Birkaç adet yaprağı fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. Soğanı doğrayıp üzerini geçecek kadar suyla, suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağı, pirinç, toz şeker, yenibahar, karabiber, kıyılmış nane, tuz, kuşüzümü ve fıstığı ekleyip karıştırın. Bir bardak suyla 10 dakika haşlayın. Harcı lahananın içine koyup kubbe şekli verin. Kabı tencerenin içine ters çevirerek koyun. Bir bardak su koyup 20 dakika pişirin.

Fındıklı havuç salatası
1 su bardağı fındık
6 adet havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz
Süslemek için kırmızı biber
Dereotu
Havuçları rendeleyip zeytinyağıyla pişirin. Dövülmüş fındık, toz şeker ve tuz ekleyin. Yoğurdu dövülmüş sarmısakla karıştırıp havuca ekleyin ve karıştırın. Üzerini közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA