Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Fındıklı tarçınlı kurabiye
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
300 gr. kıyılmış fındık
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Margarin, pudra şekeri ve fındığı karıştırın. İçine yumurtaları kırıp iyice yedirin. Un, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Brüksel lahanası salatası
300 gr. Brüksel lahanası
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı sirke
Brüksel lahanasını temizleyip dış kabuklarını ayıklayın. Karnabaharı yıkayıp top top ayırın. Havuç ve patatesi küçük küçük doğrayın. Tüm sebzeleri haşlayın. Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Sirke de ekleyerek servis yapın.

Soğanlı patatesli kek
3 adet soğan
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber Üzeri için:
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanı tereyağında kavurun, baharatları ekleyin. Patatesleri soyup sıcakken ezin. Yumurta, peynir, tuz, karabiber ve pul biber, kavrulmuş soğanı ilave edip karıştırın. Harcı bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için, kırmızı soğanı soyup halka doğrayın. Tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Keki ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine kırmızı soğanı yerleştirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA