Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı parfe

Yumurtaları ve üç çorba kaşığı şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Suyu bir bardak toz şekerle kaynatın, kıyılmış çikolatayı ve margarini ilave ederek karıştırın. Hafif ateşte karıştırarak iki dakika pişirin ve ocaktan alın. Karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 175 dere fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
325 gr. bitter çikolata
250 gr. margarin

Sosisli pilav
Üç su bardağı suyu kaynatın. İçine pirinci ve yarım su bardağı zeytinyağını ekleyip 15 dakika pişirin. Havuç ve patatesi doğrayın. Kalan yağda doğranmış sosisleri ve sarmısağı kavurun. Üzerine doğranmış sebzeleri, bezelyeyi ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun. Karışımı pilava ilave edin ve beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1'er adet patates ve havuç
3 adet sosis
1 adet sarmısak
1 su bardağı bezelye
Tuz

Patlıcan köftesi
Patlıcanı soyup rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin Tuz ve baharatları ilave edip yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayın. Daha sonra sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
1 adet bostan patlıcanı
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim ekmek içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, pul biber, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA