Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Deniz börülceli enginar
1 demet deniz börülcesi
4 adet enginar
1 adet limonun suyu
Bir tutam karbonat
5 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sirke
1 adet havuç
1/2 demet dereotu
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Enginarları, yarım limon suyu sıkılmış suda haşlayın. Börülceyi de karbonatlı bol suda haşlayın. Yeşil kalması için soğuk suda beş dakika bekletin. Süzdükten sonra kılçıklarını temizleyin. Bir tabağa alıp üzerine kalan limon suyu, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Enginarların içine ince dilimlenmiş havuç ve deniz börülcesini paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Otlu muska böreği
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
4-5 kök ıspanak
1/2'şar demet taze soğan ve maydanoz
200 gr. ezilmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı susam
Tuz
Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, taze soğan ve maydanozu ilave edip beş dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra peynir ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini yayın. Üzerine yağlı karışımdan sürün. Ortadan ikiye bölün. Her parçayı uzunlamasına üçe katlayın. Uç kısımlarına harç koyup muska şeklinde katlayın. Üzerlerine yağlı karışımdan sürüp susam serpin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Çilekli profiterol
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
8 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
İçi için:
150 gr. çilek
200 gr. krema
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Tereyağı, su ve tuzu ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca karıştırarak unu ilave edin. Beş dakika pişirip ocaktan alın, karıştırarak soğutun. İçine yumurtaları birer birer kırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye küçük parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle çırpın. Profiterol hamurlarını tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. İçlerine kremadan sıkın. Dilimlenmiş çilek yerleştirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA