Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır çorbası

Unu margarinde kavurun. Et suyu tabletini sıcak suyun içinde eritip tencereye alın. Mısırları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Kremayı katın. Tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edin. Çekirdekleri çıkarılıp iri doğranmış domatesleri de ekleyip ocağı kapatın. Beş dakika demlendirip üstüne kıyılmış fesleğen serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 adet et suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
200 gr. mısır
2 adet domates
1 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 dal fesleğen
Tuz
Karabiber

Mantarlı bonfile
Mantarları yıkayıp temizleyin ve limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Etleri kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın, üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
MALZEMELER
500 gr. bonfile
200 gr. mantar
1 adet limon
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Sosisli börek
Yufkalardan birini yayın. Su ve zeytinyağını karıştırıp yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Kenarları ortaya doğru kapatarak kare şekli verin, dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı doğranmış sosis
1 adet yumurta sarısı
Haşhaş tohumu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA