Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acılı tavuk sote

Tavuk göğsünü iri iri kıyın. Domatesi rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp margarinle kavurun. Üzerine tavuk etlerini ekleyip beş dakika daha kavurun. Ardından rendelenmiş domatesi, kıyılmış maydanozu, soya sosunu ve baharatları katıp yine beş dakika daha kavurun.
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Kroket dolması
Patatesleri haşlayıp ezin. Doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine halka halka doğranmış havuçları katıp beş dakika soteleyin. Kıyılmış mantarları da ekleyip harlı ateşte iki dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Patateslere un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına iç harçtan koyup yuvarlayarak köfte şekli verin. Bol kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
3 adet patates
15-20 adet mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Kremalı top kurabiye
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurup yarım santim kalınlığında açın. Bir su bardağıyla yuvarlaklar kesin. Krema, kabuğu soyulup rendelenmiş elma, fındık, şeker ve tarçını; elma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra hamurun içine bir çay kaşığı harç koyup top gibi kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un İçi için:
2 çorba kaşığı krema
1 adet elma
1 çay bardağı dövülmüş fındık
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA