Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan dizme

Patlıcanları alaca soyup halka halka doğrayın. Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağını, ince doğramış soğanı ekleyip biraz daha kavurun. Kıyılmış biber, salça, karabiber, pul biber ve tuz ilave edip iki üç dakika pişirin. Patlıcanları kızartın. Bir tencereye bir kat patlıcan, bir kat et olmak üzere üst üste dizin. En üste küp doğranmış domates ve sarmısak koyun. Üzerine sıcak su gezdirip etler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER
1 kg. patlıcan
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
15 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
3 adet domates
1 baş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pul biber

Nişastalı kurabiye
Mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye koyun. Hamur kıyır kıyır bir hal alınca içine yumurtayı ekleyip yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Bir tutam tuz

Semizotlu makarna
Makarnayı tuzlu, bol suda haşlayıp süzün. Semizotunu yıkayın. Bademleri kaynar suda birkaç dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve kavurun. Dolmalık fıstığı da kavurun. Küp doğranmış kırmızı biber ve havucu tereyağında kavurun. Üzerine makarna, badem ve dolmalık fıstığı ilave edip bir-iki dakika kavurun. Semizotunun yaprak kısımlarını makarnaya ilave edip harmanlayın.

MALZEMELER
1 demet semizotu
1 paket makarna
Yeteri kadar su
1/2 su bardağı tatlı badem
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet havuç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA