Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Yulaflı mantar çorbası
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 diş sarmısak
150 gr. mantar
1'er çay kaşığı biberiye, kekik ve tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç tüm malzemeleri blender'dan geçirin. Ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi koyun. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.

Pastırmalı tavuk sote
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
10-12 adet arpacık soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
200 gr. pastırma
Tuz, karabiber, köri ve kırmızıbiber
Tavuk etini yüksek hararetli ateşte, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. İnce doğranmış sivri biberleri ekleyin. Biraz daha soteleyip arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Sıvı yağı ekleyip beş dakika daha kavurun. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip iki-üç dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.

Elmalı milföy tatlısı
5 adet milföy hamuru
1 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA