Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli semizotu

Kıyılmış taze soğanları yağda soteleyin. Kıymayı da ilave ederek, hafifçe kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek tam suyunu çekmeden semizotu, küp doğranmış kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp karabiber, tuz, su ve kalan domatesi ekleyerek 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 kg. semizotu
2'şer adet kabak ve patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates
1'er demet maydanoz ve dereotu
1 çay bardağı su
Karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz

Dut pekmezli kurabiye
Mısır nişastası, un ve tereyağını iyice yoğurun. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi katıp yumuşak bir hamur yapın. Hamura silindir şekli verin ve bıçakla ince dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fındık koyup pekmez gezdirin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı dut pekmezi
1 paket mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı fındık

Körili hindi göğsü
Hindi ve soğanı şerit halinde kesip, bir tavaya alın. Sıvı yağda pembeleştirin. Köri ve unu serpip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Çeşitli sebzelerle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. hindi göğüs
2 adet patates
1 adet soğan
Karabiber
1 çorba kaşığı köri
1 tatlı kaşığı un
Tuz
1/2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA