Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazı dolması

Pazıların saplarını kesip sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzün. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci, kıyılmış dereotu ve naneyi, salçaları, tereyağının yarısını ve yarım bardak suyu yoğurun. Pazı yapraklarını harçla sıkıca sarın ve tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve tereyağını koyun. Dolmaların üzerine dağılmamaları için bir tabak kapatarak kısık ateşte pişirin. Dibinin tutmaması için sık sık kontrol edin.
MALZEMELER
1 demet pazı
1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
2 çay bardağı pirinç
1/2 demet dereotu ve nane
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Patates çilesi
Patatesleri haşlayın. Unu tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte, kalın bir hamur elde edene dek pişirip soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpıp soğuk hamura ilave edin. Patatesleri püre haline getirip hamura ekleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp ufalanmış tel şehriyelere bulayıp sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
5 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı su
2 adet yumurta
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
1 su bardağı ufalanmış tel şehriye


Kağıt helva pastası
Kremayı birkaç dakika çırpın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip buzdolabında bir saat bekletin. Daha sonra kağıt helvaların arasına dolaptan çıkardığınız kremayı sürün. En üstünü kremayla kaplayıp dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
5 adet kağıt helva
250 gr. krema
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Mevsim meyveleri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA