Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli kabak graten

Kabakları ikiye kesin ve içlerini çıkarın. Üzerini örtecek kadar su doldurup beş dakika haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin. Rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırıp kabakların içine doldurun. Sos için, margarinle unu kavurun, sütü ekleyin. Koyu kıvam aldığında bu sosu kabakların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında, kabakların sosu kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
4 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı kaşar peyniri Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Çikolatalı kurabiye
Bir kapta yumurta, yoğurt, toz şeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
1/2 paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı damla çikolata
2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık

Fırında sebzeli krep
Soğanı margarinde kavurun. Küçük doğranmış patlıcan, havuç ve patatesi de katıp soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin. Baharat ve tuzunu ayarlayıp pişirin. Krep için verilen bütün malzemeleri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavada birer kepçe dökerek pişirin. Kreplerin arasına sebzeli harcı koyun, dilediğiniz şekilde katlayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar tutun.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1'er adet soğan, havuç, patates, patlıcan
1 adet tavuk göğsü
Tuz
Karabiber Krep için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
Tuz 1 adet yumurta
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA