Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sodalı kabak böreği

Rendelenmiş kabak, ezilmiş peynir ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Başka bir kapta sodayı, yumurtayı ve sıvı yağı iyice çırpın. Yufkalardan ikisini fırın tepsisine buruşturarak, tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine kabaklı harcı, her tarafa dağılacak şekilde koyun. Üzerine kalan yufkayı, yine buruşturarak yerleştirin. Son olarak sodalı karışımı üzerine gezdirin. 200 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirin.
MALZEMELER
1 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 adet yumurta

Kakaolu kalp bisküvi
Un, nişasta, kakao, pudra şekeri ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, süt, margarin ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında en az 10 dakika bekletin. Merdaneyle açıp kalıpla arzu ettiğiniz şekilde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Tuz

Naneli ve etli barbunya
Soğanı doğrayıp tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğrayıp tencereye ekleyin. Ayıkladığınız barbunyaları, tuz ve naneyi de ilave edin. Bu şekilde beş dakika pişirin. Daha sonra 4-5 bardak sıcak suyu ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar pişirin
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
1 kg. barbunya
2 tatlı kaşığı nane
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA