Derin bir kabın içinde yumurta un ve sodayı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayın. Hazırladığınız karışıma biberleri batırıp çıkartın ve kızgın yağda kızartın. Kızardıktan sonra yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
12 adet kırmızı biber
1adet yumurta
1 şişe soda
1 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ
Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı soğan dolması
İç malzeme için verilen malzemeleri yoğurun. Soğanları, üzerini ve altını çok az keserek soyun, bol suda içleri çıkana kadar haşlayın. Soğanın her yaprağına iç koyup sarın. Tencereye dizip üzerine biraz sıvı yağ dökün. Üzerine, çok çıkmayacak kadar su koyup düz bir tabak koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
MALZEMELER
4 adet iri soğan İç malzemesi için:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kıyma
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Cevizli erişte
Tereyağını eritin ve üzerine erişteyi koyup kavurun. Kavrulan eriştenin üzerine tuz ve üzerini geçmeye yakın sıcak suyu koyun. Kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirip suyunu çektirin. Üzerine peynir ve ceviz koyup servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gram köy eriştesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 su bardağı beyaz peynir
Yeteri kadar sıcak su
Tuz