Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şehriyeli sütlaç

Süte toz şeker ve kuru üzümü ekleyin. Karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun ve sütlü karışıma ekleyin. Portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Kaplara bölüştürün, üzerine tarçın serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 su bardağı tel şehriye
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın

Yoğurtlu bulgur çorbası
Bulguru et suyunda pişirin. Yoğurdu yumurta sarısı ile çırpın. Çorbanın suyundan alarak ılıtın ve çorbaya azar azar ekleyin. Tuz ve karabiberi katıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 su bardağı bulgur
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
Tuz

Sebzeli şinitzel
Tavuk bifteklerini tuzlayın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve galeta ununu karıştırın ve etleri bu karışıma iyice bulayın. Margarinde arkalı önlü kızartın. Doğranmış havuç ve biberleri yağda sote edin. Şinitzeli, piştikten sonra yanına sebzeleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet tavuk biftek
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı margarin
2 adet havuç
2 adet biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA