Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Pirinçli tarhana
3 çorba kaşığı tarhana
8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1/2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Tarhanayı su içinde iyice ezin. Daha sonra ocağa koyup karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz ve pirinci ilave ederek 20 dakika daha pişirin. Mercimek, salça ve yağı katın. Mercimekler iyice pişince ocaktan alın. Üzerine kırmızı biber ve nane serperek servis yapın.

Domatesli patlıcan
4 adet domates
6 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet sarmısak
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam tarçın
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
Patlıcanları alacalı soyup içlerini karnıyarık yapar gibi boşaltıp kızartın. Piyazlık doğranmış soğanı yağda pembeleştirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Beş dakika sonra salça, tarçın, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup 10 dakika pişirip patlıcanların içlerine doldurun. Düz bir tencereye koyup yarılarına gelecek kadar sıcak su ilave edip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

Kremalı poğaça
1 kutu krema
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kibrit kutusu yaş maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz
Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın. Yaş mayayı, toz şekeri, kremayı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve mayalandırın. Hamurdan parçalar kopartın. İçine peynirli karışımdan koyup kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA