Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğan yahnisi

Dörde bölünmüş soğanları tereyağında beş dakika kavurup eti ilave edin. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
6 adet orta boy soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Tuz

Yeşil zeytin piyazı
Soğan ve maydanozu ince kıyın. Yeşil zeytini, küp doğranmış biberleri, kıyılmış pastırmayı ve dövülmüş cevizi karıştırın. Bir kasede biber salçası, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Zeytinyağını ekleyin ve bu sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
6 dilim pastırma
Tuz
1 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
1'er demet taze soğan ve maydanoz
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Karışık meyve tatlısı
Meyvelerin kabuklarını soyup irice doğrayın ve tavaya koyun. Üzerine bir çay bardağı su koyup 3 dakika kaynatın ve şekerini koyun. Bir çorba kaşığı nişasta ile koyulaştırın. Muhallebisini hazırlamak için; süt, şeker, nişasta ve vanilyayı tencerede kaynatın. Çok koyulaşmadan kaplara boşattıktan sonra üzerine pişen meyveleri koyup soğutun.
MALZEMELER
3 adet şeftali
8 adet mürdüm eriği
2 adet elma
1 adet armut
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA