Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fasulyeli tavuk güveci

Bir güveç kabını tereyağının yarısı ile yağlayıp içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp ocakta 20 dakika pişirin. Tavuk butlarını 2-3 dakika kızartın. Butları güvecin tam ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya suyu koyup 1-2 taşım kaynatın ve güvece ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 1 saat 10 dakika pişirin
MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy domates
2 adet orta boy soğan
4 adet kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı su
Tuz

Kremalı patlıcan çorbası
Tavuğu haşlayın. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve hafifçe ezin. Kabuğu soyulmuş havuç ve kabağı, tavuk eti ile haşlayın. Unu kavurun. Üzerine tavuk suyu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Haşladığınız sebzeleri ve tavuğu tencereye ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Patlıcanları da ilave edip 5 dakika sonra kremayı katın. Karışıma tuz ve biber ekleyip üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökün.
MALZEMELER
2 adet patlıcan
1'er adet havuç ve kabak
250 gram piliç göğsü
4 çorba kaşığı krema
3'er çorba kaşığı tereyağı ve un
8 su bardağı su
Tuz, beyaz biber Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Minik pastacıklar
Tereyağını eritin ve ılınınca toz şekerle çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Kalıplara harçtan dökün. Isıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp sıcakken bu karışıma batırın. Çikolataya bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket bitter çikolata
4 çorba kaşığı süt Sosu için:
3 çorba kaşığı marmelat
3 çorba kaşığı süt
1/2 bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA