Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli mantı çorbası

Etleri kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine su ilave ederek kaynamaya bırakın. Etlerin suyu kaynamaya başlayınca tuz ile mantıyı ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Yoğurdu çırpıp çorbanın suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya katın. Kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
1 su bardağı mantı
3 çorba kaşığı kuşbaşı et

Kırmızı biber dolması
Biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyıp zeytinyağı hariç, kalan malzemeyle harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Çikolatalı dilber dudağı
Şeker,su ve limon suyunu kaynatarak şerbeti hazırlayın, soğumaya bırakın. Su, yağ, toz şeker ve tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın. Elenmiş unu boşaltın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Hamur ılınınca yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Elinizi hafif yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pembeleşinceye kadar orta ateşte kızartıp soğuk şerbete atın. Çikolata sosuyla servis yapın.
MALZEMELER
5 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
6 adet yumurta Şerbeti için:
2 kg. toz şeker
5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA