Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli yaprak sarma
250 gr. yaprak
1 adet havuç
Tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Karabiber
2 adet soğan
1 adet patates
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım demet maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tarçın ve nane
1 adet limonun suyu
İnce kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağında kavurun. Doğranmış havuç ve patatesi de ilave edin. Tuz ve karabiberi katın. Altı yedi dakika daha kavurup ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu, kuşüzümü, tarçın, nane ve limon suyunu ekleyip harmanlayın. Yaprakları hazırladığınız içten bir miktar koyup sarın. Tencereye dizin. Yarısına kadar sıcak su doldurun. 20 dakika pişirin.

Cevizli çikolata
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı tahin
250 gr. damla çikolata
Mısır gevreği ve cevizi robotta karıştırın. Üzerine tahini dökün. Çikolatayı benmari usulü eritin. Mısır gevrekli cevizli karışıma ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt üzerine gelişigüzel parçalar halinde dizip dondurduktan sonra servis yapın.

Peynirli ekmekçik
3 su bardağı un
250 gr. margarin
250 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limonun suyu
Tuz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Unu, margarini, peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir yumurtayı, diğer yumurtanın akını ve tuzu yoğurun, üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinde açarak, kenarlarını bastırmadan ikiye katlayın, fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı çırparak ekmekçiklerin üzerine sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA