Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sirkeli patlıcan

Patlıcanların kabuklarını soyun ve doğrayın. Sivri biberleri ortadan ikiye bölün. Domatesleri irice doğrayın. Patlıcan, biber ve domatesleri tencereye koyun. Sarımsakları ezip üzerine ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de ekleyin. Suyu koyup orta ateşte 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 adet bostan patlıcanı
4 adet sivri biber
2 adet domates
6 diş sarımsak
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sirke
2 çay bardağı sıcak su

Yeşil rüya
Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakın. Kiviyi ve üzüm suyunu blendırdan geçirin. Üzerine soğumuş limonatayı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudra şekerini karıştırın. Kivili limonlu karışımı bardağa alıp üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Soğutup servis yapın.

MALZEMELER
4 adet kivi
1 çay bardağı üzüm suyu
Yarı su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı pudraşekeri Limonata için:
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 adet limonun suyu
1 su bardağı su

Yulaflı çikolatalı kurabiye
Süt, tereyağı, toz şeker ve kakaoyu koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın ve üzerine yulaf unu ile fındık ekleyin. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
1/2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yulaf unu
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
80 gr. beyaz çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA