Kıyma, ince kıyılmış kuru ve iki adet taze soğan, yumurta, galeta unu ve baharatları yoğurun ve alüminyum folyoya yayın. Ortasına kalan taze soğanları koyun. Folyonun yardımıyla köfteyi rulo yapın. Üzerini jambonla kaplayıp fırın tepsisine koyun ve 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Domates sosuyla servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. hindi kıyma
1 adet soğan
4 adet taze soğan
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
6-7 dilim hindi jambon
Kremalı patates
Patatesleri haşlayın. Bir kabın içine krema ve zeytinyağını koyup bir taşım kaynatın. Üzerine sirke, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak servis tabağına alın. Üzerine kremalı karışımı dökün.
MALZEMELER
6 adet patates
1 kutu krema
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Elmalı revani
Toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra ocaktan alın. Un, toz şeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Yağlanmış kalıba döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu