Pirinci suya koyup şişene dek kaynatın. Soğumaya bırakın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı pirinçli suyla ılıtın ve pirinci tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Çorbayı küçük doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
8 su bardağı su 1 kahve fincanı pirinç 4 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta sarısı 1.5 kahve fincanı un 1 demet taze soğan 3 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber
Çikolatalı lokum
Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Süt, un, instant maya ve tuzla hamur yapın ve 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Üzerine sırasıyla reçel, toz şeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve rendelenmiş çikolata serpin. Uzun şeritler kesip rulo yapın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyup 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. un 1 su bardağı ılık süt 3 çorba kaşığı tereyağı 4- 5 çorba kaşığı toz şeker 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 paket instant maya İçi için: 5 çorba kaşığı reçel 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı fındık 1 su bardağı mısır gevreği 2 paket çikolata
Çemenli muska böreği
Su ve yağı karıştırın. Yufkaları, aralarına su ve yağ karışımından sürerek üst üste koyun. En üste de kalan karışımı sürüp 3 parmak eninde şeritler kesin. Şeritleri ortadan ikiye bölün. Çemen, dövülmüş ceviz içi ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp şeritlere pay edin ve muska şeklinde sarın. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su 2 adet yufka 1 çorba kaşığı çemen 2 çorba kaşığı ceviz içi 1 çay bardağı kaşar peyniri