Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Yulaflı mantar çorbası
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç tüm malzemeleri blender'dan geçirin ve iyice püre haline getirin. Daha sonra ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi koyun. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 diş sarımsak
150 gr. mantar
1'er çay kaşığı biberiye
Kekik
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağ

Milföy çanağı
6 adet milföy hamuru
3 adet tavuk budu
3 adet domates
2'şer adet havuç ve soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
100 gr. margarin
Tuz
Karabiber
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Havuç ve domatesleri küp küp, soğanları yemeklik doğrayın. Soğanı ve havucu margarinde kavurun. Tavuk etini ilave edip suyunu çektirin. Domatesi ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tencereye bezelye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Isıya dayanıklı kaselere karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin.

Limon soslu kek
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi Sosu için:
1 adet limon suyu 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Toz şeker ve yumurtaları 5 dakika çırpın. Üzerine sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişen kekin üzerine limon suyu ve pudra şekeri karışımını gezdirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA