Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli çorba
* 1'er adet patates, havuç, kabak ve kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 5 su bardağı su
* Tuz
* Karabiber
Sebzeleri ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. İçine kıyılmış soğanı ekleyin ve iki dakika soteleyin. Patates ve havuçları katıp sotelemeye devam edin. Üzerine un serpin ve suyu koyup karıştırın. Kabak ve kırmızı biberi ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp 20 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.

Mısır omleti
* 2 su bardağı mısır tanesi
* 10 adet zeytin
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 3 adet orta boy patates
* 1 demet taze soğan
* 3 adet kırmızı biber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
Sütten bir çay bardağı kadar ayırın ve kalanının üzerine su ve toz şekeri ekleyin. Mısırları 30 dakika haşlayın. Yumurtaları ayırdığınız sütle çırpın. Tereyağını ısıya dayanıklı bir kapta kızdırın ve haşlanıp iri doğranmış patatesleri 10 dakika sote edin. Mısır, doğranmış biber, soğan, zeytin ve tuz ekleyip kavurun. Kaşarı ve yumurtayı da katın. Kabı 200 derece fırına koyup 20 dakika pişirin.

Domatesli peynir tatlısı
* 3 adet orta boy domates
* 250 gr. tuzsuz taze lor peyniri
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurtanın akı
* Tuz ? 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamuru için:
* 1 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
* Tuz
Un, yumurta, tereyağı ve tuzu yoğurun. Merdaneyle açıp yağlanmış fırın kabının kenarlarını da kaplayacak şekilde içine yerleştirin. Lor peynirini ezin. Toz şekerden iki çorba kaşığı ayırıp kalanını lora ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar gibi olana kadar çırpın, lor peynirine katın, hamurun üzerine dökün. Üzerine halka halka doğranmış domatesleri dizin. Sıvı yağ ve ayırdığınız toz şekeri domateslerin üzerine serpin. 190 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA