Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Alinazik

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Sıcakken hemen bir çorba kaşığı margarini ilave edin. Yoğurda dövülmüş sarımsak ve biraz tuz ilave edip patlıcana katın. Biraz daha tuz ilave edip karıştırın. Kıymayı, margarinle kavurun. Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip biraz kavurun. Patlıcanı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyup servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. patlıcan
3 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
400 gr. kıyma
2 adet biber
1 adet domates
Tuz
Kırmızıbiber

Bulgurlu paçanga böreği
Pastırmayı doğrayıp tereyağında kavurun. İnce kıyılmış sivri biber, küp küp doğranmış domates, bulgur ve rendelenmiş peyniri katıp karıştırın. Yufkaları 12 adet üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısımlarına harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 çorba kaşığı ince bulgur
100 gr. kaşar peyniri
3 adet yufka
3 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu

Keşkül
Sütü, tuz ilave ederek ısıtın. Sıcak suda bekletilmiş bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin. Yarım su bardağı suyla pirinç ununu tencereye ilave edin. Bademleri de sütün içine ekleyin. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin, Hindistan Cevizini katın. Tüm malzemeleri kaşıkla aynı yönde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince kaselere doldurun.
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı badem
3 çorba kaşığı pirinç unu
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı Hindistan Cevizi
Su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA