Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Karnabahar lazanya
* 1/4 karnabahar
* 1/2 paket lazanya
* 5 çorba kaşığı silme tereyağı
* 5 çorba kaşığı silme un
* 1 çorba kaşığı kıyılmış taze biberiye
* 1.5 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı su
* 2 dilim dil peyniri
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı sirke
* Tuz ? Karabiber
* 10 adet kiraz domates
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Lazanyaları tuzlu suda beş dakika haşlayıp soğuk su dolu kaba alın. Un ve biberiyeyi beş dakika kavurun, süt, su, çentilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak beş dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuzlu sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Yağlanmış fırın kabına lazanyaları dizin. Üzerine sos dökün, sonra didilmiş dil peyniri serpin. Bir kat daha lazanya koyup karnabahar, daha sonra sos ve dil peyniri koyun. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine zeytinyağında sote edilmiş domates koyun. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin.

Peynirli patates
* 4 adet patates
* 100 gr. otlu peynir
* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
* 8 yaprak kuru adaçayı
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* Tuz ? Karabiber
* Pulbiber
Patatesleri yıkayıp üzerine bıçakla derin kesikler oluşturun ve tuz serpin. Alüminyum folyoların üzerine yağlı kağıt koyun ve patatesleri sarın. 200 derece fırında 1 saat pişirin. Patatesleri fırından alıp açın. Kesikleri biraz büyütüp dilimlenmiş peynir, ceviz, adaçayı, karabiber ve pulbiberi içlerine yerleştirin. Kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.

Mozaik kurabiye
* 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* 1 adet yumurtanın akı
* 2 çorba kaşığı kakao
Un ve tereyağını ufalayın, pudra şekeri ve vanilyayla karıştırın. Yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve bir parçasına kakao ilave edip tekrar yoğurun. Her iki hamur parçasını yaklaşık iki parmak eninde ve bir parmak kalınlığında şeritler haline getirin. İki parçayı üst üste koyup elinizle bastırın, boydan boya ikiye kesin. Kesilen parçayı diğer parçanın üstüne koyun. Hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA