Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beğendili pirzola

Patlıcanları közleyip içini çıkarın. Unu margarinde kavurup süt ve tuzu ilave edin. Ocaktan alıp kaşar peyniri ve patlıcanla karıştırın. Pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Halka biçiminde doğranmış soğanları kavurun, domates ve biberi ilave edin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek üç dört dakika daha pişirip etleri ilave edin. En son kekiği koyup 30 dakika pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyun ve domatesli sosla servis yapın.
MALZEMELER
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 kg. pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet biber
2 su bardağı sıcak su
Kekik
Tuz ve karabiber Beğendi için:
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz

Hamur kapaklı çorba
Pırasa ve soğanı çok ince kıyın. Havucu minik küpler halinde doğrayın. Tüm sebzeleri yağda beş dakika kavurun. Üzerine su ve et suyu tabletini ekleyin. Kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edip sekiz dakika pişirin. Tuz ve kremayı ekleyip, bir taşım kaynatıp ocaktan alın, fırına dayanıklı kaplara paylaştırın. Üzeri için; una, tuz ve aldığı kadar su ekleyip ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın, kapların üstünü kapatın. Üstlerine yumurta sürün. 180 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
2 adet pırasanın beyaz kısmı
1 adet soğan
1 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
1 adet et suyu tableti
1 su bardağı makarna
200 gr. krema
Tuz Üzeri için:
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz

Rol ekmeği
Un, şeker, tuz ve mahlebi karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Ilık sütü, sıvı yağı, yumurtayı ve mayayı ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örterek bir saat mayalandırın. Kabardıktan sonra biraz yoğurup hamurdan parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın. Tepsiye dizip 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket toz kuru

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA