Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kavurma

Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Bir çay kaşığı tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat pişirin. Daha sonra tereyağını ekleyin. 10 dakika kavurun. Kekik ilave edip servis yapın.
MALZEMELER
1 kg koyun veya dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kekik

Kereviz pane
Kerevizleri temizleyip halkalar halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ekleyerek 20 dakika haşlayıp kurulayın. Bir kapta; un, pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Üçüncü bir kaba da kaşar peynirini koyun. Kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından kaşar peynirine, sonra yeniden una bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Dilerseniz yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
3 adet kereviz
Yeteri kadar su
1/2 limonun suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Tavuklu perde pilavı
Un, tereyağı, süt, yumurta ve tuzu, azar azar su ilave ederek yoğurun. Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Tavuğu tuzlu suda haşlayıp etlerini didin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun ve kavurun. Tuzlu suda dinlendirilmiş pirinci beş dakika kavurun. Didiklenmiş tavuğu, tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Bademleri tereyağına batırıp tencerenin dibine ve kenarlarına yapıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Kenarları dışarı taşacak şekilde kaba yerleştirin. Pilavı içine koyun. Hamurun kenarlarını toplayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 adet kalçalı but
150 gr. badem
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber Hamuru için:
2 su bardağı un
125 gr. tereyağı
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
Yeteri kadar su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA