Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İrmik paneli nuar

Etleri önce una bulayın. Daha sonra yoğurtla çırpılmış yumurtaya en son da irmiğe bulayın. Kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve servis tabağına alın. Diğer yandan jülyen doğradığınız sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Üzerine irmik, tuz, karabiber ve pul biber serpin. İki-üç dakika soteledikten sonra kızarttığınız etle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
4 adet ince dövülmüş nuar İrmik pane için:
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta Garnitür için:
2'şer adet sivri biber, kırmızı biber ve kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı irmik
Tuz
Karabiber
Pul biber

Mercimekli soğan salatası
Mercimeği, üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyerek beş dakika kaynatın. Altını kapatıp üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Yeniden tencereye alıp üzerini geçecek kadar suyla dağılmayacak şekilde haşlayıp süzün. Pirinci, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Mercimeğin üzerine haşlanmış pirinç, mısır, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış yeşillikler, doğranmış taze soğan, kimyon ve tuz ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER
2 adet kırmızı soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
1/2 demet maydanoz, dereotu ve nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Kakaolu un kurabiyesi
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini özleşene kadar elinizle yoğurun. Üzerine un ve kakaoyu ekleyin. Hazırladığınız hamuru unlu zeminde açın. Çay bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin. Her parçanın üzerine birer fındık yerleştirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
250 gr. tereyağı
7 çorba kaşığı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
1/2 su bardağı fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA