Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Asma yaprağı ile tavuk rulo

Havuç ve patatesleri haşlayıp ezin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Asma yapraklarını 2-3 dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Düz bir zemine yaydığınız streç filmin üzerine bir parça tavuk koyun. Asma yaprağını üzerine yayın. En üste havuçlu patatesli ezmeden koyun. Streç film yardımıyla rulo yapın. Diğer etleri de aynı şekilde hazırlayın. Kaynar suya atarak, haşlayın. Streç filmi çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 adet havuç
2 adet patates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
10 adet asma yaprağı
Tuz
Karabiber

Hamsili pilav
Soğanı, pirinci ve fıstığı yağlarla kavurun. Pirincin rengi dönünce suyunu ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dereotunu ve baharatları ekledikten sonra suda bekletilmiş kuş üzümlerini ilave edin. Tepsiyi yağlayıp ayıklanmış hamsiyle kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Üzerine tekrar hamsiyle kaplayın. Erimiş tereyağı gezdirin. 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar
Tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
1 kg. hamsi
4 su bardağı sıcak su

Tuzlu bisküvi
Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru hafif unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp kareler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA