Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Havuç dolması
1 kg. büyük boy havuç
250 gr. kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurtanın sarısı
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
Havuçları soyup üç parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika kadar haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika pişirip servis yapın.

Kırmızı biberli pilav
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin, pirinci beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak suyu ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp sebzeleri beş-altı dakika pişirin. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.

Acılı bisküvi
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pul biber Sos için:
2 çorba kaşığı labne peyniri
1'er çorba kaşığı zeytinyağı, mayonez
1 çay kaşığı pul biber
Hamur için verilen bütün malzemeleri iyice yoğurun. Unlanmış bir zeminde 3 milimetre kalınlığında açıp kareler kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sos için verilen tüm malzemeleri karıştırın. Sosun yarısını bisküvilerin yarısına paylaştırın, diğer bisküvileri de üzerine kapatın. Kalan sosu bisküvilerin üzerine sürerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA