Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Narlı tavuk
* 2 adet tavuk kalça
* 5 adet yufka
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 2 adet nar
* Tuz
* Karabiber
Yufkaları rulo haline getirip ince ince kıyın. Fırına verip kurutun. Fırından çıkan yufkaları parçalayın. Tavukları üzerine geçecek kadar su koyup haşlayın. Süzüp ince ince didin. Tavuk etlerini, tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve yufkaları harmanlayın. Nar taneleriyle süsleyin.

Otlu börek
* 3 adet yufka
* 250 gr. lor peyniri
* 2-3 dal taze soğan
* 1/2 demet maydanoz ve dereotu
* 5-6 yaprak ıspanak
* 3-4 dal taze nane
* Tuz
* Karabiber, pul biber
* 1 adet yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 125 gr. margarin
Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte, her iki tarafını da kızartın.

Yumurtalı karnabahar salatası
* 1 adet küçük boy karnabahar
* 2 adet yumurta
* 1 demet maydanoz
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayıp rendeleyin. Maydanozu ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Üzerine yumurtayı ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Daha sonra bir kaşığın tersi ile üzerine bastırarak kalın bir tel süzgeçten geçirin. Tuzunu ayarlayın. Karışımı karnabaharın üzerine gezdirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA