Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohut çorbası

Akşamdan ıslattığınız nohudu, ertesi gün iyice yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Daha sonra robottan geçirerek püre haline getirin. Tavuk suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine nohudu ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve 25-30 dakika kadar pişirin. Üzerine üç çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Birkaç dakika pişirip tarçın, kimyon ve limon suyu katarak karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı nohut
6 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın ve kimyon
1/2 limonun suyu
Tuz

Peynirli soslu biftek
Biftekleri tuzlayıp biberleyin ve kızartın. Sıvı yağda salamları kızartın. Sos için; soğan ve sarımsağı kavurun. Soğanlar kavrulunca unu da ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız sos kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın. Servis tabağına salamları ve biftekleri koyun. Otlu peynir sosunu ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş biftek
1 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr. fıstıklı salam
Tuz
Karabiber Sosu için:
1/2 su bardağı otlu peynir
1 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Tuzlu muffin
Sıvı yağ ve toz şekeri çırpın. Üzerine yumurtayı ilave edip sütü ekleyin. Kabartma tozunu una ilave edip azar azar karışıma yedirin. Tuz, zeytin ve peyniri ekleyip karıştırın. Minik muffin kalıplarına taşmayacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Kalıplardan çıkararak servis yapın.
MALZEMELER
4.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış zeytin
Tuz
200 gram beyaz peynir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA