Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tarçınlı tavuk

Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin. Soğanı bütün olarak içine koyun. Üzerine tuzu ve karabiberi serpip 10-15 dakika haşlayın. Tavuğu tencereden alıp suyunu süzdürün. Bir kapta zeytinyağı, tarçın ve karabiberi karıştırın ve tavuğun her tarafına sürün. Tavuğu yağlanmış tepsiye koyup pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Fırından alıp üzerine parça parça tereyağı koyup servis tabağına alın.

MALZEMELER
1 adet tavuk
1 adet soğan
1/2 çay kaşığı karabiber VE tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın

***
Havuç pastası

Doğranmış havuç ve kayısıları haşlayıp blender'dan geçirin. Yumurtaları toz şekerle çırpın. Kabartma tozu ve karbonat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Yağlanmış kalıba döküp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün. Toz şeker kattığınız portakal suyuyla ıslatın. Sütle çırpılmış krem şantiyi kek parçalarının her iki yüzüne sürüp kapatın. Üstüne de krem şanti sürün. Buzdolabında bekletin.

MALZEMELER
10 adet havuç
10 adet kuru kayısı
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat Islatmak için:
1.5 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı toz şeker Üzeri için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
***
Çay lokması

Yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş peyniri ilave edip karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuz ilave edip yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 1 santim kalınlığında açıp şeritler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir ? Aldığı kadar un ? 1 çay kaşığı karbonat ? Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA