Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli köfte

Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. İçine tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tereyağında beş dakika soteleyin. Üzerine tuz, arzu ettiğiniz baharatları ve salçayı koyup karıştırın, ocaktan alın. Kıymalı harçtan köfteler yapın, ortasını oyup sebzeleri içine koyun. Üzerini bir kapak gibi köfte harcı ile kapatıp fırın tepsisine dizin. Üzerine çok az su koyup 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber

***
Kıymalı börek

Kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış soğan ve maydanozu koyup baharatlarla kavurun. Bir adet yufkayı yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımı sürün. Yufkayı ortadan bölüp geniş kenarına hazırladığımız kıymalı karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için :
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA